Rihanna е най-младата жена милиардер в САЩ

Състоянието на певицата е по-голямо от това на Beyonce, Taylor Swift и Madonna

06 юли 2022
social
Снимка от БГНЕС

Rihanna е най-младата звезда милиардер в САЩ, която сама е спечелила състоянието си. 34-годишната певица и бизнесдама има на сметката си 1.4 милиарда долара според сп. Forbes. За това беше съобщено повече от три години, след като титлата беше дадена на Kylie Jenner, която според изданието в момента разполага с 600 милиона долара. 

Според Forbes, Rihanna, която е съсобственик на козметичната марка Fenty Beauty и държи 30% от акциите на бранда си за бельо Savage x Fenty, е също и първият милиардер в родния ѝ Барбадос, както и единствената жена под 40 години в тазгодишния списък на жените милиардери в САЩ. 

24-годишната Kylie от клана Kardashian остава най-младата в списъка на най-богатите дами в САЩ, които сами са натрупали състоянието си. Сред останалите знаменитости в него са Taylor Swift с 570 милиона, Beyoncé с 450 милиона, Kim Kardashian с 1.8 милиарда долара, Reese Witherspoon с 430 милиона, Serena Williams с 260 милиона, Sandra Bullock с 225 милиона долара, Madonna с 575 милиона и Kris Jenner с 230 милиона долара. 

През март 2019 г. Kylie беше обявена за най-младата милиардерка, натрупала сама състоянието си, след като сключи голяма сделка за масово разпространение на нейната марка козметични продукти Kylie Cosmetics. През ноември същата гоина тя продаде 51% от акциите на бранда си за 600 милиона. След сделката състоянието ѝ беше оценено на 1.2 милиарда долара. 

През май 2020 г. обаче Forbes публикува статия, в която се казва, че екипът е преизчислил състоянието на Kylie и е стигнал до извода, че тя не е милиардер, а богатството ѝ всъщност е малко под 900 милиона долара.

 

Новини