Ringo Starr кани всички на ежегодното си парти

Музикантът ще празнува рождения си ден по традиция с послание за “Мир и любов”

29 юни 2021
social
Снимка от facebook

Ringo Starr ще празнува 81-ия си рожден ден следващия месец и кани всички да разпространят послание за “мир и любов” по този повод. Музикантът публикува видеопослание, в което отправя покана за превърналата се в традиция инициатива. 

Ringo стартира идеята си на 7 юли 2008 г., когато навършва 68 години. Тогава журналист го пита какво би искал да получи за рождения си ден и легендата от Beatles отговаря “Мир и любов”. 

От тогава всяка година барабанистът на ливърпулската четворка кани всички хора по света да си помислят, да изрекат или да публикуват послание за “мир и любов” точно в 12 часа на 7-и юли, като по този начин изпълнят неговото желание и “залеят цялата планета с вълна от мир и любов”. 

Обичайно на рождения си ден Starr се среща с фенове, където и да се намира по света. Традицията започва именно на 7 юли 2008 г., когато той се събира с почитатели и приятели пред Hard Rock Café в Чикаго, раздава къпкейкове и заедно отправят послание за мир и любов точно по обяд.

Миналата година подобно събитие беше невъзможно заради пандемията. Затова Starr премести празненството в онлайн пространството, като организира “Голямото шоу за рождения ден на Ringo”. То включваше концерт и уникални изпълнения от Starr, Paul McCartney, Joe Walsh, Ben Harper и Dave Grohl, Sheryl Crow, Gary Clark Jr, Sheila E и много други. 

През 2019 г. се проведоха над 30 събития под мотото “Мир и любов” в различни страни по света. Детайли за тазгодишните чествания, организирани от феновете по места, както на живо, така и онлайн, са публикувани на страницата на музиканта във Facebook.

Новини