The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Ringo Starr официално е доктор по музика
Ringo Starr официално е доктор по музика
Снимка: instagram
Ringo Starr официално е доктор по музика Събота, 04.06.2022 г., 08:30 ч. Легендата получи почетна степен от колежа “Бъркли”

Ringo Starr най-накрая стигна до Бостън, за да получи почетна докторска степен от Музикалния колеж “Бъркли”. 

Едно от най-престижните висши училища за музика в света обяви, че барабанистът на Beatles ще получи докторска степен на церемония през май, но тогава Starr не успя да присъства. Вместо това изпрати специално обръщение към абсолвентите.

Тази седмица обаче заедно с групата си "All Starr Band" Ringo участва в специална церемония, с която колежът почете приноса му към музиката, а студентите изпълниха някои от най-големите хитове на легендарния бийтъл в свои аранжименти.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Ringo Starr (@ringostarrmusic)

81-годишният Starr разказа историята си и как е започнал да свири на барабани, когато бил на 13 години. Бил много болен и докато бил в болницата някой донесъл ударни инструменти, за да го разведри.

"От онзи момент единственото, което исках е да бъда барабанист. Това беше моята голяма мечта и тя все още се осъществява. Мога да свиря със страхотни момчета, като групата, която е тук. Животът, който имам е страхотен", каза Ringo Starr.

Коментари