The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Robbie Williams ще пее на Световното в Русия
Robbie Williams ще пее на Световното в Русия
Robbie Williams ще пее на Световното в Русия Сряда, 13.06.2018 г., 09:00 ч. Участието му беше подложено на критики в родната му Великобритания

Robbie Williams ще пее на откриването на Световното първенство по футбол в Русия.

Британският певец ще участва в шоуто в четвъртък преди първия мач от футболната надпревара между домакина Русия и Саудитска Арабия. Отборите ще играят на олимпийския стадион "Лужники" в Москва.

Освен че ще изпълни най-големите си хитове, Robbie Williams ще изпее и дует с руското сопрано Аида Гарифулина.

Той е голям почитател на футбола и заклет привърженик на "Порт Вейл", отбор от родния му град Стоук он Трент. Изпълнителят на "Party Like a Russian" е и сред основателите на инициативата "Сокър ейд", която организира благотворителни мачове между футболни легенди и знаменитости.

Малко след като беше обявено участието на Williams в церемонията по откриването на Световното, певецът стана обект на ожесточени критики. Сред хората, изразили недоволство, е британският депутат Стивън Доути. Той се занимава с разследването на подозрителната смърт на руснаци на територията на Обединеното кралство.

Доути отбеляза, че е "изненадан и разочарован", тъй като според него по този начин Williams легитимира управлението на Владимир Путин.

Самият певец заяви, че е щастлив и определи участието си в церемония по откриването на Световно първенство по футбол като "сбъдната детска мечта".

Коментари