Rolling Stones с колекция марки за 60-ия им юбилей

За създаването на серията британската Кралска поща е работила с музикантите

11 януари 2022
social
Снимка от скрийншот shop.royalmail.com

Специална колекция от марки на британската Кралска поща ще почете рок групата Rolling Stones, която тази година отбелязва 60-годишния си юбилей. Серията съдържа 12 марки е "почит към една от най-дълголетните рок групи на всички времена", обявиха от институцията.

Осем марки са със снимки на вокалиста Mick Jagger, на китаристите Keith Richards и Ronnie Wood и на покойния барабанист Charlie Watts от различни концерти по света: от лондонския Хайд парк през юли 1969 г. до този в Ню Джърси през август 2019 г. Тримата членове на групата лично са одобри изображенията. 

Другите четири марки включват две снимки на Rolling Stones в пълен състав и две - на плакати от техните глобални турнета.

Барабанистът Watts почина миналата година на 80-годишна възраст.

Групата е създадена през 1962 г. и е сред най-успешните и дълголетни рок банди. Продадените й записа са повече от 240 милиона по целия свят. Освен това е спечелила множество награди, сред които и три "Грами".

Rolling Stones е четвъртата музикална банда, почетена с колекция от марки. Британската Кралска поща пусна такива и в чест на Beatles през 2007 г., на Pink Floyd през 2017 г. и на Queen през 2020 г.

Колекцията от марки с ликовете на Jagger, Richards, Wood и Watts ще бъде пусната в продажба на 20-и януари. 

Новини