Само ваксинирани ще могат да ходят на концерти в САЩ

Другият вариант за феновете е да представят негативен тест за коронавирус

14 август 2021
social
Снимка от pixabay.com

Live Nation ще изисква от изпълнители, служители и публика доказателство за завършена ваксинация срещу коронавирус или негативен тест. Правилото влиза в сила от 4-и октомври и ще важи за всички концертни зали и фестивали, организирани от американския промоутър.

Компанията, която отговаря за организацията на концерти на големи звезди, както и на някои от най-мащабните музикални събития по света, по-рано беше обявила, че изпълнителите ще решават дали да се прилага изискването на техните изяви.

“Ваксините са билета ви за шоутата и от 4-и октомври ще прилагаме модела, който разработихме за фестивала Lollapalooza и ще се изисква всички артисти, фенове и служители в залите на Live Nation, както и на фестивалите, на цялата територия на САЩ", се казва в изявление на президента на компанията Michael Rapino.

За служителите на промоутъра от същата дата ще бъде задължително да са ваксинирани, за да посещават офисите, събитията и залите на Live Nation.

Новото правило се въвежда след успеха на Lollapalooza в Чикаго, където се изискваше от посетителите да представят документ за завършена ваксинация или негативен тест за инфекцията. Според говорител на компанията 12% от феновете са заявили, че са се ваксинирали, за да могат да присъстват на фестивала.

По-рано през седмицата друг голям организатор на концерти - AEG, също наложи такава мярка за техните събития като фестивалите Coachella и Firefly.

Новини