Сара Хардинг от Girls Aloud почина от рак на гърдата

Певицата беше на 39 години

05 септември 2021
social
Снимка от БТА

Сара Хардинг от Girls Aloud почина на 39 години след като не успя да се пребори с рак на гърдата. Лошата новина за една от любимките на музикалната публика в Обединеното кралство първа съобщи в Инстаграм майката на самата Сара – Мери.

„С разбито сърце споделям, че моята прекрасна дъщеря Сара за съжаление почина. Знам, че тя не би искала да бъде запомнена с нейната битка с тази ужасна болест, а като звезда, и се надявам, че ще бъде така“, написа тя.

Хардинг обяви своята диагноза през август миналата година. Тогава тя разкри, че метастазите са обхванали и други органи и тъкани. През март тя написа: „Миналия декември моят доктор ми каза, че идващата Коледа ще е последна за мен. Не знам още колко месеца ми остават“.

Продали над 4 милиона копия от албумите си на Острова, Girls Aloud се раждат през 2002 г. от тв шоуто за таланти “Popstars: The rivals” – пет от участничките в селекцията формират групата и за кратко време стават много известни. Освен Хардинг във формацията влизат Никола Робъртс, Кимбърли Уолш, Надин Kойл и Черил Туиди.

Girls Aloud са смятани за съпернички на Spice Girls до разпадането си през 2009 г. Те се събират за турне през 2012 и 2013 г., Girls Aloud 4 пъти достигат върха на британската класация за сингли и 2 пъти за албум. 

Новини