The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Scarlett Johansson и Sacha Baron Cohen с почетни награди на MTV
Scarlett Johansson и Sacha Baron Cohen с почетни награди на MTV
Снимка: facebook
Scarlett Johansson и Sacha Baron Cohen с почетни награди на MTV Понеделник, 17.05.2021 г., 13:09 ч. В Лос Анджелис бяха раздадени отличията за кино и телевизия

Наградите на MTV за кино и телевизия бяха връчени на церемония в Лос Анджелис. Водеща на събитието беше Leslie Jones, а победителите бяха избрани с гласуване на феновете.

Scarlett Johansson и Sacha Baron Cohen бяха почетени за приноса им към киноиндустрията. Звездата от филмите на Marvel получи специалната награда "Поколение", която се връчва на актьори, които с разнообразните си превъплъщения са се превърнали в любимци на филмовите и телевизионните зрители. Британският актьор беше удостоен с приза "Комедиен гений". Той стана едва четвъртият носител на отличието, което се присъжда на актьор с изключителен принос към света на комедията и оказал съществено влияние за трансформирането на жанра. И двамата получиха наградите си дистанционно и се включиха онлайн в шоуто. 

Chadwick Boseman, който през август миналата година на 43-годишна възраст загуби водената си тайно битка с рака, получи посмъртно приза за най-добро филмово изпълнение. Отличието е за ролята в последния му филм "Ма Рейни: Майката на блуса". "Неговото въздействие е вечно и ние винаги ще бъдем благодарни за начина, по който присъствието му и неговото изкуство промениха света. Обичаме те и ни липсваш", сподели Yara Shahidi, която прие наградата от името на Boseman. 

На церемонията доминира поредицата "УандаВижън" на стрийминг платформата Disney+, която водеше с най-много номинации - пет на брой. Сериалът с Elizabeth Olsen и Paul Bettany се съревноваваше за призовете за най-добро шоу, най-добър герой, най-добро изпълнение в шоу, най-добър злодей и най-добър екранен бой. Поредицата беше избрана от феновете за най-добро шоу, а Olsen триумфира с наградата за най-добро изпълнение в шоу за главната роля на Уанда. Kathryn Hahn отнесе у дома златната пуканка за най-добър злодей в образа на шумната съседка Агата. Сблъсъкът между двете героини от "УандаВижън" беше отличен в категорията за най-добър екранен бой. 

Наградната церемония се състоя пред ограничен брой гости, повечето от които не носеха маски и бяха тествани предварително за коронавирус, както и пред по-многобройна публика пред огромни видеоекрани. 

Сред останалите отличници на филмовите и телевизионни награди на MTV се наредиха "До всички момчета, които съм обичала: Сега и завинаги" (най-добър филм), Regé-Jean Page (пробив за ролята в романтичния сериал "Бриджъртън"), Victoria Pedretti (най-страховито изпълнение в "The Haunting of Bly Manor"), Anthony Mackie и Sebastian Stan (най-добро екранно дуо в минисериала "Соколът и Зимният войник"), Anthony Mackie (най-добър герой в "Соколът и Зимният войник"), Leslie Jones(най-добро комедийно изпълнение в "Пристигане в Америка 2"), Chase Stokes и Madelyn Cline (най-добра екранна целувка в "Outer Banks"). 

Наградното шоу продължава тази вечер, която ще бъде ориентирана главно към риалити форматите.

Коментари