Сценаристът на “Бохемска рапсодия” съди продуцентите на филма

Anthony McCarten твърди, че не му е било платено за работата по хитовата лента

18 ноември 2021
social
Снимка от facebook

Сценаристът на “Бохемска рапсодия” Anthony McCarten заведе дело срещу продуцента Graham King и неговата компания GK Films. Deadline съобщи, че процесът е за нарушаване на договора във връзка с неизплатени възнаграждения от биографичния филм за легендарната група Queen и нейния фронтмен Freddie Mercury.

Според съдебните документи бюджетът на продукцията с режисьор Bryan Singer е бил 55 милиона долара, а печалбата е била в размер на 911 милиона. Въпреки това филмовата корпорация Twentieth Century Fox твърди, че филмът е на загуба с 51 милиона.

McCarten заявява, че по договор е трябвало да получи 5% от това, което GK Films спечели от “Бохемска рапсодия”, вместо от Disney или Fox, които придобиха компанията. До момента той не е получил никакви пари от сделката и твърди, че King не отговаря на призивите му за разрешаване на спора. 

В материалите по делото, подадени във Върховния съд на Лос Анджелис, McCarten и неговите адвокати търсят “компенсация за нанесени материални щети в размер, който ще бъде доказан по време на процеса”, искат и пълна финансова проверка на филма и в крайна сметка изплащане на дължимото на сценариста според подписания договор между страните.  

Новини