Scorpions пеят за вярващите в рока

“Rock Believer” е от предстоящата 19-та колекция на рок легендите от Германия

15 януари 2022
social
Снимка от Universal Music Group/ Анимато Мюзик

Немската банда Scorpions зарадва рок феновете с парчето “Rock Believer” - втори сингъл от предстоящи им едноименен албум, който ще излезе на музикалния пазар на 25-и февруари. Първият, "Peacemaker", излезе преди два месеца.

"През годините много пъти чувах твърдението, че рок музиката е мъртва. Милионите ни фенове по света са истинско доказателство, че това не е така. Песента “Rock Believer” е посветена на тях", споделя фронтменът на групата Klaus Meine.

Звученето на новия сингъл връща почитателите към най-успешните записи на Scorpions от 80-те години на миналия век. Записано в Peppermint Park Studios, Хановер, парчето е енергично и носи ДНК-то на групата в китарните си рифове. Видеоклипът към него ще излезе на 18-и януари.

Обложката на “Rock Believer” е дело на носителя на "Грами" Klaus Voormann, който създава и корицата на колекцията на The Beatles - “Revolver".

Тази година ще е много динамична за Scorpions, които след представянето на албума си, тръгват на европейско турне в над 20 града.

Новини