Sean “Diddy” Combs създаде партия за тъмнокожи

Рапърът подкрепи Joe Biden, но смята, че съществуващите формации в САЩ не правят достатъчно за тъмнокожата общност

17 октомври 2020
social
Снимка от facebook

Sean “Diddy” Combs обсъди с Charlamagne Tha God политическите си възгледи. Рапърът говори за подкрепата си за кандидат-президента Joe Biden и за старта на неговата партия за чернокожи американци.

В разговора Diddy разясни и свое предишно изказване, че тъмнокожите трябва да "държат гласа си като заложник" докато политическите партии не направят повече за тяхната общност. Той каза, че продължава да е убеден, че настоящите партии не правят достатъчно за цветнокожите американци, но все пак гласуването на изборите е жизнено важно.

“Ще бъде безотговорно от моя страна да карам хората да държат гласа си за заложник, но също толкова безотговорно ще бъде да пропусна момента, защото светът гледа, и да не направя всичко, което мога, за да съм сигурен, че по пътя напред ще бъдем част от разговора, че ще контролираме нашите политики", казва рапърът.

В петък Diddy даде живот на новата политическа партия Our Black Party, чиято цел е да обедини афроамериканците около една обща идея. По думите му основната мотивация да създаде партията идва от разбитите му илюзии за настоящата политическа система. Въпреки че подкрепя Biden за президент, Combs не може да се пребори с усещането, че избраните народни представители се провалят в изпълнението на обещанията си към тъмнокожите. Продуцентът отбеляза, че е "играл играта" и е подкрепял демократите преди, но проблемите остават в изобилие.

Charlamagne Tha God отвърна, че изборът на Biden за кандидат за вицепрезидент Kamala Harris е важна стъпка, но като цяло е съгласен, че подкрепата на партията за тъмнокожата общност трябва да е по-категорична. Diddy добави, че чернокожа жена толкова високо в йерархията на правителството ще помогне да търси отговорност на политиците: “Чернокожите жени ни помогнаха да стигнем до тук. Чувствам се малко по-добре, като виждам, че той го осъзнава".

Новини