Sean Penn напусна Украйна подобно на хилядите бежанци

Пеша, влачейки куфар и с раница на гърба

02 март 2022
social
Снимка от twitter

Дни след като посети украинската столица Киев, за да заснеме сцени за документалния си филм за руската инвазия, холивудският актьор и режисьор Sean Penn се озова сред хилядите бежанци, отправили се към Полша пеша.

61-годишният Penn публикува снимка в Twitter в понеделник, на която се вижда как е нарамил раница и дърпа куфар на колела, докато се движи по пътя край редица коли, простиращи се в далечината.

"Аз и двама колеги изминахме мили пеша, за да стигнем до полската граница, след като оставихме колата си встрани на пътя", казва Penn в публикацията. "Почти всички коли на тази снимка превозват само жени и деца, повечето без никакви следи от багаж. Aвтомобилът е тяхно единствено ценно притежание".

Той не обяснява защо с колегите му са били принудени да оставят превозното си средство.

Говорителка на актьора в Лос Анджелис е казала пред медии вчера, че Penn е "излязъл безопасно от Украйна", без да уточнява местонахождението му или обстоятелствата около заминаването му от Украйна.

Penn беше в Киев миналия четвъртък, където присъства на брифинг за пресата на правителството в първия ден от инвазията на Русия, записвайки кадри за документален филм, описващ кризата.

В изявление миналата седмица актьорът, удостоен с "Оскар" за ролите си в "Mystic River" и "Milk", похвали украинския народ като "исторически символ на храброст" и нарече Украйна "върхът на копието за демократичната прегръдка на мечтите".

"Ако й позволим да се бие сама, нашата душа, като Америка, е загубена", пише Penn.

Новини