Сериал за расизма в САЩ с най-много номинации за "Еми"

Сред номинираните са Дженифър Анистън, Брад Пит, Дженифър Лопез и Шакира

29 юли 2020
social
Снимка от кадър YouTube

Антиутопията "Пазителите" получи най-много номинации за наградите "Еми" за праймтайм предавания. Поредицата, вдъхновена от митологията на супергероите, развива проблема с расизма в съвременните САЩ.

С 26 номинации "Пазителите" ще се бори за статуетка в категорията за най-добър лимитиран сериал, а Реджина Кинг и Джеръми Айрънс, които изпълняват главните роли, може да получат награди за най-добри актриса и актьор.

Обявиха ключови дати за наградите "Златен глобус"

На второ място по номинации е комедийният сериал "Удивителната г-жа Мейзъл" с 20 предложения за награди, следван от "Озарк" с 18 номинации.

Номинациите обикновено се обявяват с официално събитие в Лос Анджелис, но този път бяха представени по-скромно онлайн от Лесли Джоунс, Лавърн Кокс, Джош Гад и Татяна Маслани.

Сред номинираните актриси в драматични сериали фигурират Дженифър Анистън, Оливия Колман, Джоди Комър, Лора Лини и Сандра О. При актьорите това са Джейсън Бейтман, Стърлинг Браун, Джеръми Стронг, Брайън Кокс и Стив Карел. 

Наградите "Еми" ще се проведат по график

При комиците за главна мъжка роля са номинирани Антъни Андерсън, Дон Чийдъл, Тед Дансън, Майкъл Дъглас и Юджийн Леви. При актрисите с главни роли в комедийни сериали са Кристина Апългейт, Рейчъл Броснан, Линда Карделини, Катрин О'Хара, Иса Рей и Трейси Елис Рос.

Сред отличените кандидати беше и Брад Пит, който изигра д-р Антъни Фаучи – инфекционист №1 в САЩ. Скечът беше излъчен през април в шоуто „На живо в събота вечер”. Пит се превъплъти в известния американски лекар и имунолог, и направи хумористичен преглед на мерките срещу коронавируса на президента Доналд Тръмп.

Дженифър Лопез и Шакира получиха номинация за невероятното шоу, което направиха в полувремето на Супербоул в началото на годината. Това е шестият път, когато хедлайнери на музикалното изпълнение в рамките на спортното събитие получават номинация - с подобно признание могат да се похвалят също Бионсе, Бруно Марс, Кейти Пери и Лейди Гага. 

Латино експлозия на Супербоул 2020

Наградите "Еми" се присъждат от американската Академия за телевизионно изкуство и наука и ще бъдат раздадени на 20-и септември в Лос Анджелис с водещ Джими Кимъл.

Новини