Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Сибирски котарак е поставен под карантина в Япония
Сибирски котарак е поставен под карантина в Япония
Снимка: pixabay.com
Сибирски котарак е поставен под карантина в Япония Сряда, 29.04.2020 г., 15:25 ч. Мир бил подарен на губернатора на префектура Акита от руския президент Владимир Путин

Сибирският котарак Мир, който президентът на Русия Владимир Путин подари на губернатора на японската префектура Акита, беше поставен под карантина.

Агенцията цитира самия губернатор Норихиса Сатаке, който получи котката от Путин през февруари 2012-а година.

Домашният любимец е поставен под карантина заедно с цялото семейство на японския управник, тъй като има доказателства, че котките също могат да се заразят с COVID-19.

"Бяхме много разтревожени от съобщенията за това, че в САЩ са били регистрирани заразявания на котки с новия коронавирус. Така че предприехме всички мерки Мир да общува изключително само с членовете на моето семейство, което е в социална изолация. Надяваме се всичко това да свърши и да приключат притесненията както за хората, така и за животните", сподели губернаторът.

Мир много добре се вписал в семейството на г-н Сатаке и чудесно се разбирал с другите 6 котки в домакинството. Той беше подарен на губернатора, след като японският управник дари руския президент с кученце от породата акита-ину.

Коментари