Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Скандален коментар на Lana Del Rey предизвика критики
Скандален коментар на Lana Del Rey предизвика критики
Снимка: instagram
Скандален коментар на Lana Del Rey предизвика критики Петък, 22.05.2020 г., 16:13 ч. Между другото певицата обяви, че ще издаде албум и две книги с поезия

Lana Del Rey се защити от критиките, че песните й са антифеминистки. В публикация в Instagram певицата отправи собствени негативни коментари за "авторките на песни", които я обвиняват, че "промотира тормоза и насилието" в текстовете си.

Del Rey обясни, че в тях се говори за "реалностите" на емоционално нездравословните връзки, защото смята, че тези теми трябва да имат място в музиката. "Трябва да има място сред феминистките и за жени, които изглеждат и се държат като мен", пише Lana по повод "подчинената или пасивна роля" на жената, за която се пее в песните й.

И споменава "двойните стандарти", като отбелязва, че звезди като Ariana Grande, Cardi B и Beyonce могат да пеят за това "че са секси, не носят дрехи, изневеряват и подобни" без това да бъде подлагано на критика. По този повод тя уточни, че споменатите в поста й имена са на някои от нейните любими изпълнителки и точно затова ги използва, за да защити тезата си. И пита дали може да продължи да пее за тъмното си минало без да я разпъват на кръст или да я обвиняват, че промотира насилие.

В текстовете на Del Rey често се говори за нездрави връзки и за това как е привлечена от контролиращи и доминиращи партньори.

Певицата се е разграничавала от някои противоречиви свои текстове в миналото, но настоява, че нейната музика е дала свободата на жените да не пеят само за това "колко са щастливи".

В публикацията си изпълнителката казва още, че ще продължи да развива тези теми в две книги с поезия, по които работи. Тя обяви също, че ще издаде нов албум на 5-и септември.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Lana Del Rey (@lanadelrey) на

Коментари