Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Скарлет Йохансон представи два свои филма в Торонто
Скарлет Йохансон представи два свои филма в Торонто
Скарлет Йохансон представи два свои филма в Торонто Вторник, 10.09.2019 г., 10:18 ч. Актрисата участва в сатиричната комедия "Заекът Джоджо" и в драмата "Брачна история"

Скарлет Йохансон доминира на червените килими на кинофестивала в Торонто с дебюта на два нови филма, включително световната премиера на сатиричната комедия с нацистка тематика „Заекът Джоджо“.

Филмът на режисьора на "Тор: Рагнарок" Тайка Уайтити разказва историята на младо германско момче, живяло по време на Втората световна война, чийто въображаем приятел е версия на Адолф Хитлер.

Scarlett Johansson

Оценен като "сатира срещу омразата", филмът описва как детето - член на младежката нацистка организация "Хитлер югенд" с привързаност към нацистки униформи и изгаряне на книги - открива, че майка му (Йохансон) крие еврейско момиче на тавана си.

Йохансон каза, че хуморът и детската перспектива на филма дават на зрителите нов начин да разберат „зверството на това, което наистина се е случвало по това време“. Тя описа сценария, написан от Уайтити - който играе в образа на въображаемия Хитлер - като "перфектно бижу".

Scarlett Johansson

Роденият в Нова Зеландия режисьор, който е от майорски произход с еврейска жилка, заяви, че излизането на филма е навременно в днешния поляризиран политически климат. „Сега виждаме всички онези малки общности от пропити от омраза групи и тези модели, които са се случвали през 30-те години на миналия век, да се случват отново“, каза той. И добави: "И за мен, сега повече от всякога, е важно да продължаваме да се занимаваме с тези неща и да преразглеждаме тези истории".

Scarlett Johansson

Йохансон, която е най-високоплатената актриса в света, се появи на червения килим и с „Брачна история“, драма за развеждаща се двойка, в която тя застава срещу Адам Драйвър. Филмът на Netflix получи възторжени отзиви миналата седмица на световната си премиера във Венеция – същата седмица, в която режисьорът Мартин Скорсезе избра да похвали Драйвър като „един от най-добрите, ако не и най-добрия актьор от неговото поколение“.

Международният филмов фестивал в Торонто е най-големият в Северна Америка и продължава до 15-и септември.

снимки: БГНЕС

Коментари