The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
След 5 години ремонт Биг Бен отваря врати
След 5 години ремонт Биг Бен отваря врати
Снимка: unsplash.com
След 5 години ремонт Биг Бен отваря врати Неделя, 22.05.2022 г., 08:20 ч. Кулата е проектирана от Чарлз Бари и Август Пугин и завършена през 1859 г. по време на управлението на кралица Виктория.

Петгодишната реставрация на кулата включваше обширно скеле, 500 работници и в крайна сметка надхвърли бюджета с 51 милиона лири.

Емблематичният циферблат на часовника е възстановен в оригиналния си цвят - пруско синьо - след като експерти откриха нюанса под слоевете черна боя. Светлините зад циферблата на часовника някога са се захранвали с газ, но сега са заменени с енергийно ефективни светодиоди.

Подменени са седемстотин парчета камък - всичките са изсечени на място. Пукнатините в зидарията са поправени, течовете са спрени, а ефектите от ерозия и ръжда са поправени. Вътрешността на сградата също е ремонтирана, монтирани са асансьор и тоалетна.

Кулата е проектирана от Чарлз Бари и Август Пугин и завършена през 1859 г. по време на управлението на кралица Виктория, когато мнозина са били обсебени от часовниците и стандартизирането на времето.

Коментари