Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
След пълна промяна “Таралежът Соник” идва в кината
След пълна промяна “Таралежът Соник” идва в кината
Снимка: forbes.com
След пълна промяна “Таралежът Соник” идва в кината Сряда, 13.11.2019 г., 11:15 ч. Първоначалната филмова визия на героя от популярната видеоигра получи жестоки критики от феновете

Таралежът Соник все пак ще прилича на себе си, когато го видим да се изправя на голям екран срещу злия д-р Роботник (Джим Кери). Популярният герой от игрите на SEGA се сдоби с чисто нов дизайн за екранния си дебют, след като яростта на феновете стресна филмовото студио на лентата преди половин година.

Новият трейлър на "Таралежът Соник" ни показва нови кадри от филма, в които се вижда коренна промяна на главния герой.

През април 2019 г. се появи първият трейлър за "Таралежът Соник". Тогава негативните реакции заляха социалните мрежи, а причината беше дизайна на Соник. В игрите свръхбързият таралеж има анимационен вид, но в търсене на повече реализъм филмовият му образ беше видимо променен. В оригиналния трейлър таралежът имаше по-хуманоидно тяло, с по-издължени крайници, "по-човешки" очи и - най-страшното - твърде човешки и забележими зъби.

След надигналото се недоволство премиерата, която трябваше да се състои в началото на ноември, беше отложена, за да могат създателите на образа да го коригират, така че да отговаря на изискванията на потенциалните зрители в кината.

И както личи от новия трейлър, определено са успели. Соник вече е много по-близък до вида си от игрите. С не така смущаващо човешки зъби, с големи зелени очи и с един по-анимационен и същевременно по-приемлив дори за игрален филм вид. Подобрената му визия получи и одобрението на феновете, за което свидетелства броят на харесванията на трейлъра в интернет.

Иначе сюжетът остава същият - американското правителство засича енергийна аномалия, предизвикана от свръхбързия таралеж. По петите му е пратен д-р Роботник, който се опитва да открадне суперсилите му, но Соник намира свой пазител в лицето на друг човек - шерифът Том Уашовски (Джеймс Марсдън от "X-Men" и "Западен свят").

Предстои да се разбере дали промяната във визията на Соник ще привлече достатъчно зрители в кината, които да оправдаят бюджета на филма. Говореше се за сума от около 90 млн. долара, но след допълнителните усилия на екипа по визуални ефекти и забавянето на премиерата вероятно разходите са се увеличили още.

Първите прожекции на "Таралежът Соник" в кината ще бъдат през февруари 2020 г.

Коментари