Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
След Великден започва спиране на парното в София
След Великден започва спиране на парното в София
Снимка: БГНЕС
След Великден започва спиране на парното в София Вторник, 14.04.2020 г., 15:03 ч. "Топлофикация София" очаква тогава да бъдат налице нормативно изискваните условия за това

"Топлофикация София" има готовност незабавно да пристъпи към общото спиране на отоплението в столицата, след като бъдат изпълнени нормативно изискваните условия - три последователни дни със средноденонощна температура над плюс 12 градуса и прогноза за трайно затопляне на времето.

Към днешна дата тези условия все още не са изпълнени, още повече, че в следващите два дни предстои застудяване, съобщиха от "Топлофикация София".

Дружеството следи постоянно прогнозата за времето, която получава от НИМХ. Съгласно предвижданията на метеоролозите, непосредствено след великденските празници ще бъдат изпълнени нормативните изисквания, за да започне общото спиране на отоплението в столицата.

Клиентите в сграда - етажна собственост имат възможност по решение на Общото събрание да поискат по-ранно изключване на отоплението. В този случай домоуправителят или упълномощеното лице следва да подаде в дружеството заявление и да приложи решението.

Заявленията се приемат и на имейлите за клиенти на дружеството [email protected] и [email protected] Заявката ще бъде изпълнена в рамките на един работен ден. Досега 4 сгради са поискали предсрочно спиране на отоплението, се посочва още в съобщението.

Коментари