Snoop Dogg продуцира биографичен филм за себе си

Рапърът е ангажирал за проекта един от сценаристите на “Черната пантера: Уаканда завинаги”

10 ноември 2022
social
Снимка от BGNES

Snoop Dogg обяви, че започва работа по биографичен филм за живота и кариерата му. 

Рапърът е ангажирал за проекта един от сценаристите на “Черната пантера: Уаканда завинаги”, Joe Robert Cole, както и режисьора Allen Hughes. 

Според информацията на Hollywood Reporter, Snoop ще бъде продуцент на лентата заедно със Sara Ramaker и Hughes. Биографичният филм ще бъде първият под шапката на компанията на рапъра, Death Row Pictures, и ще включва песни от целия му музикален каталог. 

“Чаках дълго за този проект, защото исках да избера правилния режисьор, перфектния сценарист и най-добрата филмова компания, с която бих могъл да си партнирам, които да могат да разберат наследството, което искам да предам на екрана и спомена, който искам да оставя след себе си”, казва в изявление Snoop.  

“Snoop Dogg е една от най-обичаните личности в света на хип-хопа. Има нещо в неговата енергия, което обединява хората. Snoop Dogg, не само артистът, но и човекът и неговата марка, успява да преодолее границите между поколенията с връзката си с публиката. Неговата история е истинска и безкрайно вдъхновяваща”, споделя Hughes.

Snoop, чието истинско име е Calvin Cordozar Broadus Jr., е бил пресъздаван в няколко филма. LaKeith Stanfield изигра ролята на рапъра в “Бандата от Комптън” през 2015 г., а Anwan Glover влезе в образа в биографичния филм “Notorious” за Notorious B.I.G. от 2009 г. 

Освен с успешната си музикална кариера, която му носи 17 номинации за “Грами” и 35 милиона продадени копия от албумите му, Snoop може да се похвали и с участия във филми и сериали, сред които “Тренировъчен ден” и “Монк”, а наскоро и в “Дневна смяна”, където си партнира с Jamie Foxx.

По-рано тази година беше обявено, че Snoop ще издаде нов албум, “Missionary”, за който отново работи с Dr. Dre. Това е първата им колаборация от 29 години, след дебюта на Snoop през 1993 г. с “Doggystyle”.

 

Новини