Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
"София филм фест" гостува в Севлиево
"София филм фест" гостува в Севлиево Сряда, 17.07.2019 г., 17:12 ч. Летните прожекции започват днес в 21,00 часа на открито на площад "Свобода" и ще продължат до 21 юли

Пътуващото издание на кинофестивала "София филм фест" гостува в Севлиево.

Летните прожекции започват днес в 21,00 часа на открито на площад "Свобода" и ще продължат до 21 юли. Тази вечер фестът ще бъде открит с предпремиерната прожекция на най-новия български филм "Ирина" на режисьора Надежда Косева.

През втория фестивален ден ще бъде показан новият филм на Аличе Рорвахер - "Щастливия Лазаро". Лентата е спечелила награда за най-добър сценарий от Кан 2018.

Севлиевци и гостите на града ще гледат в петък, 19 юли, филма "Капенарум" на ливанската режисьорка Надин Лабаки, който е носител на наградата на журито от Кан 2018 и е номиниран за най-добър чуждоезичен филм за наградите "Оскар" и "Златен Глобус".

В програмата на фестивала за събота, 20 юли, е предвиден кинохитът "Джебчии", спечелил "Златна Палма" от фестивала в Кан през 2018 година. Лентата е режисирана от японския майстор Хирокадзу Корееда.

Програмата на фестивала в Севлиево ще завърши в неделя, 21 юли, със среща с българския филм "Снимка с Юки" на режисьора Лъчезар Аврамов.

 

Коментари