The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Солисти на „ВОЛКСОПЕР ВИЕНА“ канят на валс в НДК
Солисти на „ВОЛКСОПЕР ВИЕНА“ канят на валс в НДК
Солисти на „ВОЛКСОПЕР ВИЕНА“ канят на валс в НДК Понеделник, 18.11.2019 г., 16:39 ч. Концертът на Щраус Виена Оркестър в София ще бъде издаден на DVD

Легендарният ЩРАУС ВИЕНА ОРКЕСТЪР добавя още два вокални диаманта в колекцията си от солисти за Коледния гала концерт на 1 декември в НДК. Звездите на „Волксопер Виена“ Михаел Халвичек и Роман Мартин ще канят дамите на валс под диригентската палка на маестро Райнер Роос. Баритонът с визия на младия Синатра и един от най-популярните австрийски тенори в Азия се присъединяват към грациозната Мириам Портман и пеещият актьор Марко ди Сапиа.

Българската публика ще бъде основен участник в официалното DVD, с което музикалната магия на ЩРАУС ВИЕНА ОРКЕСТЪР ще завладее света през 2020-та. Осем камери, кран и специален робот-камера ще заснемат приказните изпълнения на виртуозите в София. Маестро Роос препоръчва с намигване на гостите и публиката да облекат най-хубавите си рокли и костюми - все пак присъствието им ще се увековечи на дигитален запис, който ще остане за бъдещите поколения!
Епичните си истории с цигулка в празничната програма ще разказва концертмайсторът на ЩРАУС ВИЕНА ОРКЕСТЪР и втора водеща цигулка на „Волксопер Виена“ Урсула Грайф. Австрийската сензация ще се включи в тричасовото приключение с 300-годишна цигулка, която е най-скъпата й вещ и е застрахована за шестцифрена сума. Грайф стартира кариерата си във Volksoper, с чиито репертоар обикаля света още преди да е навршила 25.

На официална церемония в президентския дворец Хофбург във Виена, ЩРАУС ВИЕНА ОРКЕСТЪР е признат за част от културното наследство на Австрия от бившият президент на Австрия д-р Хайнц Фишер. Оркестърът обикаля свeтa с едничката цел да разпространява и популяризира наследството на династията Щраус.

STRAUSS-1080-1080-1.png

Началото е 19:00 часа, а билети можете да закупите на касите на НДК, онлайн в системата на eventim.bg или в търговската им мрежа • Office 1 Superstore,• бензиностанции OMV,• магазини Технополис,• книжарници Orange Center и Български пощи.

 

 

Коментари