The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Стартира новото издание на "Българската Коледа"
Стартира новото издание на
Снимка: bgkoleda.bg
Стартира новото издание на "Българската Коледа" Петък, 29.11.2019 г., 10:10 ч. Благотворителната инициатива е в помощ на болни деца и е под патронажа на президента

Президентът Румен Радев ще обяви началото на 17-ото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“, която се провежда под патронажа на държавния глава и е в помощ на болни деца. Темата и целите на кампанията ще бъдат представени в 14:00 часа в Университетската болница „Света Марина“ във Варна.

Президентът ще отчете резултатите от предишното издание на благотворителната инициатива, чийто фокус беше подкрепата за деца с тежки заболявания и увреждания. Те получиха възможността за диагностика, лечение, рехабилитация, медицински изделия и помощни средства, благодарение на даренията на хиляди българи.

В Университетската болница "Св. Марина", както и в Многопрофилната болница за активно лечение "Света Анна" във Варна от съществена необходимост за детските клиники са доставените по тази инициатива анестезиологични апарати със съвместими пациентски монитори, подходящи за новородени и деца до 18-годишна възраст.

С осигуряването на анестезиологичните апарати ще се създаде възможност дейността в отделенията да се подобри, тъй като обслужват малките пациенти на цяла Североизточна България.

Коментари