Sting: Групите са за тийнейджъри

Според него да бъде в група спира развитието на музиканта

25 април 2022
social
Снимка от БГНЕС

Sting не вярва, че "възрастен мъж" може да бъде в група.

70-годишният музикант беше член на Police от 1977 до 1983 г. заедно със Stewart Copeland и Andy Summers, преди тримата да се разделят. Днес изпълнителят на "Every Breath You Take" е убеден, че прекалено дълго време, прекарано като част от група, пречи на артиста да се развива.

Пред списание "MOJO" певецът каза: "Всъщност не мисля, че един пораснал мъж може да бъде в група. Това е тийнейджърска банда. Кой иска да бъде тийнейджърска банда, когато е на 70 години? Не ти дава възможност да се развиваш. Трябва да спазваш правилата и кодекса на бандата. Колкото и да обичам Stones и AC/DC, трудно ще откриеш израстване в тяхната музика. За мен групата беше просто като превозно средство за песните, не обратното".

Ако нещата се бяха развили по различен начин за Sting и неговия дебютен солов албум от 1985 г. "The Dream of the Blue Turtles" се беше провалил, той се надява, че нямаше да се върне в групата Police: "Andy и Stewart направиха албуми без мен, затова и аз имах право да го направя. Събрах група от джаз средите и имах късмета това да е хит. Нямам представа какво щях да правя, ако не беше. Щях ли да се върна в групата и да скромнича? Надявам се, че не".

Певецът, чието истинско име е Gordon Sumner, се събра за кратко с колегите си от Police през 2003 г. за въвеждането им в Залата на славата на рокендрола, както и през 2007 г. за съвместно турне. Сега обаче той е категоричен, че друго такова събиране няма да има, защото между тях все още има "борба за власт": "Беше много успешно, но не бих го направил отново. Това би било твърде много".

На въпрос дали съжалява за турнето, той отговори: "Не, категорично не. Имам предвид, че беше трудно, защото борбата за власт беше много явна, но някак успяхме да го преодолеем и на хората им хареса, наистина... Винаги се чуваме за рождени дни. Имаме отделни животи, но сме много сърдечни. Много съм благодарен за тези хора и техния необятен талант, и за тяхното търпение спрямо мен. Обичам ги".

Новини