Стотици звезди пяха онлайн за борците срещу COVID-19

Лейди Гага изпълни "Smile" на Чарли Чаплин

19 април 2020
social
Снимка от facebook

Стотици музикални звезди се включиха в онлайн концерт, в знак на почит към работата на медицинските работници в борбата им с COVID-19.

Били Айлиш, Селин Дион и Пол Макартни бяха сред изпълнителите, които участваха в събитието, наречено "Един Свят: Заедно вкъщи".

Водещ на виртуалното шоу беше Лейди Гага, която изпя кавър на "Smile" на Чарли Чаплин. Тя нарече концерта "любовно писмо до света".

Легендите Ролинг Стоунс пяха от четири различни локации. Настанени удобно в домовете си, звездите приканиха хората да спазват предписанията за физическа дистанция и носене на предпазни средства.

Организатори на концерта са Световната здравна организация и движението Global Citizen. По време на осемчасовия маратон продължаваха да се събират средства за борбата с коронавируса, но беше подчертано, че основната идея на инициативата е да забавлява и да покаже солидарност с медиците. 

Предаването, което е най-голямото подобно събитие досега по време на пандемията, имаше за цел и да насърчи филантропи и компании да дадат своя принос към фонда за солидарност на СЗО. Организаторите съобщиха, че корпоративни и други спонсори вече са предоставили около 150 милиона долара.

Новини