The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Стотици звезди пяха онлайн за борците срещу COVID-19
Стотици звезди пяха онлайн за борците срещу COVID-19
Снимка: facebook
Стотици звезди пяха онлайн за борците срещу COVID-19 Неделя, 19.04.2020 г., 10:03 ч. Лейди Гага изпълни "Smile" на Чарли Чаплин

Стотици музикални звезди се включиха в онлайн концерт, в знак на почит към работата на медицинските работници в борбата им с COVID-19.

Били Айлиш, Селин Дион и Пол Макартни бяха сред изпълнителите, които участваха в събитието, наречено "Един Свят: Заедно вкъщи".

Водещ на виртуалното шоу беше Лейди Гага, която изпя кавър на "Smile" на Чарли Чаплин. Тя нарече концерта "любовно писмо до света".

Легендите Ролинг Стоунс пяха от четири различни локации. Настанени удобно в домовете си, звездите приканиха хората да спазват предписанията за физическа дистанция и носене на предпазни средства.

Организатори на концерта са Световната здравна организация и движението Global Citizen. По време на осемчасовия маратон продължаваха да се събират средства за борбата с коронавируса, но беше подчертано, че основната идея на инициативата е да забавлява и да покаже солидарност с медиците. 

Предаването, което е най-голямото подобно събитие досега по време на пандемията, имаше за цел и да насърчи филантропи и компании да дадат своя принос към фонда за солидарност на СЗО. Организаторите съобщиха, че корпоративни и други спонсори вече са предоставили около 150 милиона долара.

Коментари