“Странни неща” издигнаха класика от 1985 г. в класациите

“Running Up That Hill (A Deal With God)” стана вайръл в социалните мрежи след премиерата на сериала в края на миналата седмица

01 юни 2022
social
Снимка от кадър YouTube

“Running Up That Hill (A Deal With God)” на Kate Bush от 1985 г. се радва на внезапен и огромен интерес. Сингълът на британската певица се изкачи в класациите, след като беше използван в четвъртия сезон на хитовия сериал “Странни неща”. 

Премиерата на новите епизоди на хорър поредицата на Netflix постигна рекорд по гледаемост през първия уикенд в стрийминг услугата за продукция на английски език.

По данни на Spotify в понеделник (30-и май) глобалният стрийминг на “Running Up That Hill” се е увеличил с 8700% в сравнение с показателите на песента на 26-и май, ден преди премиерата на новия сезон на “Странни неща”. Данните за САЩ са за повишение с 9900% за същия период. Песента се класира на първо място в дневния чарт на Spotify за Великобритания, а в американския еквивалент се нареди на втора позиция. В световната класация излезе на 4-о място.  

“Running Up That Hill (A Deal With God)” е използвана в сериала като любима песен на героинята Макс Мейфийлд (Sadie Sink), която все още преживява загубата на член от семейството в предишния сезон на поредицата. Тя звучи на нейния Walkman в първия епизод, а по-късно играе ключова роля за спасяването на момичето в края на четвъртия епизод. 

Действието в четвъртия сезон на “Странни неща” се развива през 1986 г. и освен “Running Up That Hill” в саундтрака са включени и други хитове от 80-те години на миналия век като “You Spin Me Round (Like a Record)” на Dead or Alive, “Pass the Dutchie” на Musical Youth и “Rock Me Amadeus” на Falco. 

Новини