The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Свалиха дуета на Lady Gaga с R. Kelly от стрийминг платформите
Свалиха дуета на Lady Gaga с R. Kelly от стрийминг платформите
Свалиха дуета на Lady Gaga с R. Kelly от стрийминг платформите Петък, 11.01.2019 г., 11:18 ч. Певицата изпълни обещанието си, което даде след като документална поредица разкри нови обвинения срещу изпълнителя в сексуално насилие и педофилия

Lady Gaga изпълни обещанието си и премахна дуета си с R. Kelly от дигиталните платформи за разпространение на музика.

По-рано тази седмица певицата официално се извини за колаборацията си с ар-енд-би изпълнителя от 2013г. “Do What U Want (With My Body")” и се зарече да свали песента от стрийминг платформите и никога повече да не работи с него. В повечето от тях композицията вече не е достъпна, а при някои премахването й отнема повече време.

Звездата взе това решение като знак на подкрепа към жените, които проявиха смелост и проговориха срещу колегата й в документална поредица, озаглавена "Surviving R. Kelly" и излъчена миналата седмица от американска кабелна телевизия. В нея редица жени обвиняват певеца, че правил секс с непълнолетни момичета. Според други свидетелски показания, той се обградил с
жени, които превърнал в сексуални робини и които днес са напълно откъснати от близките си.

"Подкрепям тези жени на 1000 процента, вярвам им, знам, че страдат и съм убедена, че гласовете им трябва да бъдат чути и взети насериозно. Като жертва на сексуално насилие, направих песента и видеото в много мрачен период от живота си и намерението ми беше да създам нещо много дръзко и провокативно, защото бях гневна и все още не бях осъзнала напълно травмата, която получих в собсвения си живот", написа Lady Gaga в Туитър, която на 19-години е била сексуално насилена от по-възрастен мъж. Тя нарече обвиненията срещу R. Kelly "ужасяващи" и "непростими".

"Не мога да се върна назад, но мога да продължа напред и да подкрепям жените, мъжете, и хората с различна сексуална ориентация и от всички раси, които са станали жертва на сексуално нападение. Многократно в моята кариера съм изразявала позицията си по този проблем. Споделям всичко това не за да се оправдавам, а за да обясня. Докато не ти се случи, не знаеш какво е усещането. Но знам какво е усещането сега".

Певицата завършва изявлението си с извинение за "лошата си преценка" - "Съжалявам, както за моята лоша преценка, когато бяха млада, така и за това, че не проговорих за това по рано. Обичам ви".

През годините ар-енд-би певецът многократно е бил обвиняван в домашно насилие и сексуални отношения с малолетни. През 2002г. беше арестуван заради предполагаемо участие в записи на детска порнография. На фона на документалната поредица, адвокатът на R. Kelly отрече обвиненията срещу клиента му и ги определи като "поредна порция истории", съчинени, за да съсипят репутацията на изпълнителя.

В "Surviving R. Kelly" ("Да оцелееш след R. Kelly") сред жените, които споделят своите истории, са бившата съпруга на певеца Andrea Lee, бившата му малолетна партньорка Lizzette Martinez и бившата негова беквокалистка Jovante Cunningham.

В момента тече разследване във връзка с направените разкрития.

Коментари