The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Съдят Майли Сайръс за плагиатство
Съдят Майли Сайръс за плагиатство
Съдят Майли Сайръс за плагиатство Сряда, 14.03.2018 г., 16:39 ч. Искът, в размер на 300 милиона евро, е подаден от Майкъл Мей заради песента на Сайръс We Can't Stop

Ямайски изпълнител даде под съд американската поп звезда Майли Сайръс за плагиатство. Ищецът иска компенсация от 300 милиона долара, предаде БГНЕС. Искът в нюйоркския район Манхатън е подаден от Майкъл Мей, който е известен под псевдонима Flourgon.

Причина за жалбата е популярната песен на Сайръс We Can't Stop от четвъртия ѝ албум Bangerz, излязъл през 2013 година. Според Мей 25-годишната Сайръс е използвала незаконно в сингъла думи и музикалната структура на композицията с името We Run Things, която той записва през 1988 година. Според Мей 50% от песента на американката е изградена от измислени от него идеи.

Както твърди в иска, Сайръс дължи успеха на композицията, която през август 2013 стигна до второ място в класацията на Billboard в САЩ благодарение на "уникалното, изобретателно и оригинално съдържание", съчинено от ямайския изпълнител преди 30 години.

Освен компенсацията, Мей иска и забрана за по-нататъшното разпространение, продажба и изпълнение на сингъла We Can't Stop. В иска са включени, освен Сайръс, и брандът RCA Records, който е на Sony. Никой от обвинените не е коментирал ситуацията.

Коментари