Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Съдът отхвърли обвинението на Ashley Judd срещу Harvey Weinstein
Съдът отхвърли обвинението на Ashley Judd срещу Harvey Weinstein
Съдът отхвърли обвинението на Ashley Judd срещу Harvey Weinstein Четвъртък, 10.01.2019 г., 11:18 ч. Според актрисата режисьорът саботирал кариерата й, след като тя отблъснала сексуалните му домогвания

Американски съд не даде ход на иска на Ashley Judd срещу Harvey Weinstein за сексуален тормоз, но определи, че тя може да повдигне обвинение за клевета.

Актрисата обвини холивудския продуцент, че е саботирал кариерата ѝ, като я е очернил пред колеги, когато тя е отблъснала сексуалните му домогвания. Тя даде пример, че затова режисьорът Peter Jackson се е отказал да я включи във "Властелинът на пръстените".

Съдия от федералния съд в Лос Анджелис определи, че калифорнийското законодателство не е обхващало случаите на посегателства в професионалните отношения между актриси и продуценти. Направените допълнения след подаването на иска на Ashley Judd нямат обратна сила. В забележка той уточни, че не определя дали актрисата е била тормозена сексуално "в разговорния смисъл на думата".

Harvey Weinstein ще бъде съден в Ню Йорк през май по пет обвинения, включително и изнасилване. Той отрича да е нападал жените и настоява, че всичко е ставало с тяхно съгласие.

Коментари