Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Създават мюзикъл за принцеса Даяна
Създават мюзикъл за принцеса Даяна
Създават мюзикъл за принцеса Даяна Сряда, 14.08.2019 г., 09:54 ч. Спектакълът ще се изграе пред публика на Бродуей през 2020г.

Сценичен мюзикъл за живота на принцеса Даяна ще се появи на Бродуей следващата година.

5687565.jpg

Озаглавено просто "Даяна", шоуто се представя като историята на жената, която "разтърси кралското семейство" и "избра да бъде безстрашна и в резултат на това стана вечна".

В него има музика от Дейвид Брайън от "Бон Джоуви", който спечели две награди "Тони" за сценичното си шоу "Мемфис" през 2010 година.

Главната роля е поета от Жийн де Ваал, която по-рано се появи в "American Idiot" и "Kinky Boots" на Бродуей.

4346488.jpg

Говорейки за покойната принцеса, актрисата каза: "Тя накара всички да се чувстват специални, от най-висшата личност до хората с най-нисък статут и мисля, че искаме да го отпразнуваме".

Според "Холивуд рипортър" мюзикълът "изглежда има много от елементите, необходими за хит".

Принц Чарлз ще бъде изигран от Ро Хартрамф. Спектаклите ще започнат в театър "Longacre" през март.

5687567.jpg

Отделно шоу, озаглавено "Call Me Diana" ще има в лондонския "Уест Енд" следващия месец в опит да събере средства за пълноценна продукция.

През 2015 г. британска "документална пиеса", наречена "Истина, лъжи, Даяна" за смъртта на принцесата през 1997 г. беше определена от рецензенти за "скалъпена", "неясна" и "неразбираема".

5705115.jpg

Новините за шоуто на Бродуей идват четири месеца, след като Netflix избра Ема Корин да играе принцесата на Уелс в "Короната".

Коментари