Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Taika Waititi ще бъде сценарист и режисьор на следващите "Междузвездни войни"
Taika Waititi ще бъде сценарист и режисьор на следващите
Снимка: twitter
Taika Waititi ще бъде сценарист и режисьор на следващите "Междузвездни войни" Вторник, 05.05.2020 г., 15:15 ч. Носителят на “Оскар” вече е познат на феновете на сагата с работата си по финалния епизод на първия сезон на "Мандалорецът"

Носителят на “Оскар” Taika Waititi ще бъде режисьор на следващия филм от космическата сага “Междузвездни войни”. Той ще бъде и сред сценаристите на предстоящата продукция.  

Waititi спечели наградата на Американската филмова академия в началото на тази година с филма си за Втората световна война “Джоджо Заека”. Той стои и зад хитовата лента на Marvel “Tор: Рагнарок”. 

За писането на сценария на неозаглавения все още филм ще му партнира шотландката Krysty Wilson-Cairns, която беше номинирана за “Оскар” за филма “1917”.

В същото време американската писателка Leslye Headland работи по нов сериал за платформата Disney+, който ще бъде четвъртата поредица, свързана с космическата сага. 

Видеострийминг услугата отбеляза голям успех с “Мандалорецът”, който даде първата възможност на Waititi да се включи във вселената на “Междузвездни войни” - той беше режисьор на последния епизод от първия сезон на сериала, а също така озвучи и дроида IG-11.

Работи се и по нова поредица за Disney+, която е посветена на Obi-Wan Kenobi и Cassian Andor.

В момента се подготвя и нова трилогия от света на “Междузвездни войни” за големия екран под ръководството на Rian Johnson, който режисира “Последните джедаи” (2017), както и още една история, зад която стои шефът на Marvel Studios - Kevin Feige.

Новината, че Taika Waititi ще бъде режисьор на следващия филм от “Междузвездни войни” дойде в деня на неофициалния празник на сагата 4-и май. Датата е избрана заради приликата на култовата фраза “May the Force be with you” (“Нека Силата бъде с теб”) с израза “Мay the 4-th be with you” (“Нека 4-ти бъде с теб”). 

Коментари