Taylor Swift подобри собствения си рекорд с “Midnights”

Албумът надхвърли 1 милион продажби само в САЩ за едва три дни

25 октомври 2022
social
Снимка от Animato Music / Universal Music Group

Над 1 милион копия са били продадени от новия албум на Taylor Swift “Midnights” само за първите три дни от появата му, което го прави най-успешния до момента за годината. Премиерата беше в петък, а посочените продажби са само за територията на САЩ.

Така певицата изравнява собствения си рекорд - за последно в страната са продадени толкова копия от албум през 2017 г., когато това постигна нейният запис “Reputation”, но за една седмица.

Taylor подобри и рекорда за най-много стрийминги на албум през първия ден от издаването му на една от най-големите музикални платформи.

Ако, или по-скоро когато, “Midnights” се изкачи на върха на американската класация Billboard 200, звездата вече ще има 11 албума номер 1, след като миналата година се изкачи до върха с презаписаното издание на албума "Red", маркирано в заглавието с думите "Taylor's Version".

Часове след премиерата на “Midnights”, който съдържа 13 заглавия, Swift пусна и разширена версия със 7 допълнителни песни. 

Днес певицата представи и още едно видео към песен от албума. Във визуализацията на "Bejeweled" Taylor e една малко по-съвременна Пепеляшка, която накрая отказва предложението на принца за брак, но пък си запазва собствения замък, който идва с бонус - огнедишащи дракони. В клипа участват музикалното трио Haim, Laura Dern, Dita von Teese и Jack Antonoff.  

Новини