Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Тази вечер връчват наградите BRIT
Тази вечер връчват наградите BRIT
Снимка: facebook
Тази вечер връчват наградите BRIT Вторник, 18.02.2020 г., 12:25 ч. Ще бъдат отбелязани 40 години от провеждането на първата церемония

Тази вечер в Лондон ще бъдат раздадени най-престижните музикални награди след американските "Грами" - отличията на Британската звукозаписна индустрия или просто BRIT. Тази година с най-много номинации - по 4 на брой - са рапърът Dave и шотландският певец и композитор Lewis Capaldi.

Церемонията ще е по-специална по няколко причини - първо, защото се отбелязват 40 години от първото й провеждане, и второ, защото категориите бяха драстично намалени, за да може по време на шоуто да бъдат изпълнени повече песни и да бъде дадена повече творческа свобода на изпълнителите.

За трети път ролята на водещ на церемонията е поверена на комика Jack Whitehall.

В музикално отношение ни предстои да видим изпълнения на живо от Harry Styles и Mabel, която е една от малкото номинирани жени на тазгодишните награди BRIT, Lewis Capaldi, Stormzy и изряващата звезда Celeste.

Сред атракциите на вечерта ще бъде и Billie Eilish, която ще представи за първи път на живо песента към новия филм за Джеймс Бонд. Певицата е номинирана и за награда в категорията за международен изпълнител, където сред конкурентите са Ariana Grande и Lana Del Rey. 

 

Коментари