Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
"Театър 199" празнува 55 години от първата си премиера
Снимка: БГНЕС
"Театър 199" празнува 55 години от първата си премиера Петък, 12.06.2020 г., 16:06 ч. Днес трима обичани български актьори оставиха отпечатъци за Стената на славата, а тази вечер се възобновяват представленията в театъра

Трима обичани български актьори оставиха отпечатъци на Стената на славата, която се намира пред "Театър 199". Церемонията с Владимир Карамазов, Стефан Вълдобрев и Стефка Янорова, и в присъствието на великата Татяна Лолова, се състоя точно на днешния ден, защото именно на тази дата - 12-и юни - "Театър 199" отбелязва 55 години от първата си премиера.

Владимир Карамазов дълги години играе в спектакъла "Рибарят и неговата душа", Стефан Вълдобрев - в спектаклите "Малка пиеса за детска стая", "Приятнострашно" и "Хората от Оз", а Стефка Янорова - в "Брудершафт", "Театър, любов моя!" и "Сарабанда".

Новите попълнения в Стената на славата ще бъдат монтирани и открити преди следващата планирана премиера в театъра - "Фернандо Крап ми е написал това писмо" от Танкред Дорст, която поставя Иван Урумов.

Художественото оформление и изработката на паната е дело на Момчил Симеонов, а авторските шаржове на актьорите отново са на карикатуриста Ивайло Нинов.

Стената на славата е създадена преди 25 години, като на нея до този момент са поставени 51 пана на 53-ма актьори.

Днес, когато се навършват 55 години от първата премиера на "Театър 199", се възобновяват и представленията в театъра. Програмата започва с моноспектакъла на Ива Тодорова - "Приятно ми е, Ива!". Миналата година той беше отличен с 2 награди "Икар" за водеща женска роля и драматургичен текст, както и със "Златен кукерикон" за индивидуално театрално постижение. Началото е от 20:00 часа.

Коментари