The Prodigy работят по документален филм

Продукцията с архивни кадри, анимация и лични разкази е посветена на покойния Keith Flint

11 Февруари 2021
social
Снимка от facebook

The Prodigy работят по първия си документален музикален филм. Засега заглавието на продукцията с режисьор Paul Dugdale е "The Prodigy", а продуценти са основателите на бандата Liam Howlett и Maxim.

Според описанието на проекта, това ще бъде “една сурова, безкомпромисна и емоционална история за бандата от млади разбойници от Есекс, които се събират във вихъра на британската рейв сцена в края на 80-те години".

Филмът ще съчетае архивни кадри, анимация и разкази лично от музикантите. По думите на Howlett и Maxim проектът е посветен на покойния фронтмен на групата Keith Flint, който се самоуби на 49-годишна възраст на 4 март 2019 г.

“След опустошителната загуба на нашия брат Keef през 2019-а, сега ни се струва подходящ момент да разкажем историята на нашата група”, се казва в изявлението на двамата, "Това е историята на хаотичното и бурно пътуване на нашата банда ... или просто история за братя, чиято мисия е да вдигнат шум, да запалят пожар в душите на хората и да взривяват тонколони по целия свят. Филмът ще бъде безкомпромисен, суров и честен, каквато беше и музиката ни. Той е за Keef!”.

Режисьорът Dugdale, който е работил по документални и концертни филми за звезди като Adele, The Rolling Stones, Coldplay, Ed Sheehan и Paul McCartney, каза, че филмът ще бъде "толкова див, колкото е и самата банда": "Ще бъде мрачен на моменти, темпото рязко ще се променя, ще бъде и визуално предизвикателство за сетивата ... Искаме когато зрителите излязат от киното, да се чувстват сякаш са слезли от влакче на ужасите".

Работата по продукцията се очаква да стартира през пролетта.

Миналия септември The Prodigy потвърдиха, че се връщат в студиото, за да работят над първите си нови записи след смъртта на Keith Flint.

Новини