The Weeknd обмисля да си смени името

По примера на Ye, Madonna, Cher и Prince

04 април 2022
social
Снимка от кадър YouTube

The Weeknd намекна, че смята да смени сценичното си име на ABEL. Както е известно, рожденото име на канадския изпълнител е Аbel Tesfaye.

Той загатна идеята в коментар снощи в Twitter, в който даде пример с Kanye West, който наскоро се прекръсти на “Ye”, както и с други легендарни звезди, които имат само едно име, като Madonna, Cher и Prince. John Legend коментира, че ABEL звучи страхотно, а Tesfaye му отговори, че сe изкушава много от идеята за промяната.

Преди десетина години канадецът беше казал, че “The Weekеnd” първоначално трябвало да бъде заглавието на дебютния му микстейп “House Of Balloons”. Тогава той мразел името си и решил да използва The Weekеnd, защото му звучало готино. Махнал обаче буквата “е”, защото имало група със същото име, което щяло да му създаде проблеми с авторски права.

Миналото лято той обясни в интервю, че в началото на кариерата му границата между реалната и сценичната му личност била много тънка, но днес вече Abel е този, който се прибира вечер у дома, а The Weeknd е докато е на работа.

Новини