Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
The Who са първите с плоча на Музикалната алея на славата
The Who са първите с плоча на Музикалната алея на славата
Снимка: facebook
The Who са първите с плоча на Музикалната алея на славата Четвъртък, 21.11.2019 г., 11:23 ч. Тя се намира в Лондон и идеята е да се превърне в културна атракция, подобна на звездната Алея на славата на булевард "Холивуд"

Британската рок група The Who стана първата със своя плоча на новата Музикална алея на славата в Лондон, която беше открита във вторник с идеята да се превърне в културна атракция, подобна на звездната Алея на славата на булевард "Холивуд". 

След представянето на тяхната плоча на алеята, на която е изобразена грамофонна плоча, двамата живи членове на The Who Roger Daltrey и Pete Townshend позираха за снимка с новата туристическа атракция в оживения лондонски квартал Камдън.

Музикалната алея на славата в Лондон ще почита творци и други дейци от музикалната индустрия в поредица от подобни представяния, разположени в отсечката между залите "Раундхаус" и "Коко" в северната част на британската столица, популярна със своите музиканти и богатия си концертен живот.

76991426-10156323033022331-1400910459556593664-o.jpg

"Камдън винаги е бил жизненоважен за процъфтяващата музикална сцена на Лондон и е, както знаем, световно признат център на изкуствата", заявиха Tho Who. Музикантите допълниха, че като лондончани за тях е "сюрреалистично да бъдем увековечени в камък на главната улица в Камдън".

Организаторите на инициативата допълват, че всяка година на Музикалната алея на славата ще бъдат добавяни до 20 подобни плочи. Имената, които ще бъдат увековечени там, ще бъдат избирани от жури и разпределяни в няколко категории: икона, иноватор, вдъхновение, индустрия, невъзпят герой и артист на годината. 

Към алеята ще бъде създадено и мобилно приложение, с което посетителите ще могат да научават повече за историята на музикалната индустрия и представените имена от нея.

Коментари