Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Том Ханкс ще получи "Златен глобус" за цялостен принос
Том Ханкс ще получи
Том Ханкс ще получи "Златен глобус" за цялостен принос Четвъртък, 26.09.2019 г., 16:17 ч. Наградата "Сесил Демил" се дава всяка година на актьор, режисьор или продуцент, оставил трайна следа във филмовата индустрия

Том Ханкс ще бъде почетен със "Златен глобус" за цялостно творчество в началото на 2020 г., обявиха от Холивудската международна асоциация. Наградата на името на Сесил Демил ще му бъде връчена на 5 януари.

63-годишният Ханкс е печелил награди "Оскар" и "Златен глобус" за ролите си във "Филаделфия" и "Форест Гъмп", съответно през 1994 и 1995 г.

"Повече от три десетилетия той приковава публиката с богати и увлекателни герои", коментира президентът на организацията Лоренцо Сория и допълва, че колкото той е обаятелен на екрана, толкова е и през камерата като сценарист, продуцент и режисьор.

Ханкс прави пробива си в киното в ролята на тийнейджър, заключен в тялото на възрастен човек, във филма от 1988 "Голям".

Сред другите му големи заглавия са "Безсъници в Сиатъл", "Спасяването на редник Райън" и участието му като дубльор на куклата Уди в анимационната поредица "Играта на играчките".

Следващата му поява на големия екран ще е в "Красив ден в квартала" в образа на детския телевизионен водещ от САЩ Фред Роджърс.

Наградата "Сесил Демил" се дава всяка година на актьор, режисьор или продуцент, оставил трайна следа във филмовата индустрия. Сред последните отличени с нея са Джеф Бриджис, Дензъл Уошингтън, Мерил Стрийп и Опра Уинфри.

Коментари