Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Тръмп помилва две пуйки
Тръмп помилва две пуйки
Тръмп помилва две пуйки Сряда, 21.11.2018 г., 09:25 ч. Грахче и Морков се спасиха от празничната трапеза за Деня на благодарността в САЩ

В Белия дом за 71-ви път беше помилвана пуйка – традиция, която се изпълнява за Деня на благодарността – един от най-почитаните семейни празници в САЩ. Пуйката е традиционната храна на празничната трапеза.

melania trump 2018

Една от птиците обаче всяка година има по-голям късмет от своите пернати посестрими. Тази година пуйката, наречена Грахче, буквално отърва кожата благодарение на милостта на президента Доналд Тръмп. "В това време на годината е време да сме благодарни. Денят на благодарността е моментът, в който почитаме нашите американски традиции. И в този дух днес продължаваме една от тях – една пуйка да бъде помилвана от президента. Тази пуйка определено има голям късмет", заяви Тръмп в градината на Белия дом, докато край него Грахчето разперваше белите си пера.

Президентът обяви, че тази година по изключение ще помилва две пернати – освен Грахче, той подари живота и на още една пуйка – Морков.

melania trump 2018

Традицията за помилване на пуйки в Белия дом датира от времето на президента Линкълн, чиито син помолил баща си да пожали пернатото, което трябвало да бъде сервирано за вечеря. До идването на Кенеди обаче това става само неформално. През 1963г. за първи път по време на неговото управление помилването на пуйка за Деня на благодарността става официално. След това традицията замира до 1989г., когато отново е възродена от Джордж Буш-старши.

melania trump 2018

Коментари