The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Уди Алън обяви, че ще заснеме още един или два филма
Уди Алън обяви, че ще заснеме още един или два филма
Снимка: Facebook/личен профил Woodey Allen
Уди Алън обяви, че ще заснеме още един или два филма Петък, 01.07.2022 г., 08:55 ч. Предишният му проект, Rifkin Festival, излезе на голям екран през 2020 г.

Уди Алън обяви, че планира да заснеме още един или два филма. Той сподели подробности за плановете си по време на чат на живо в социалните мрежи, пише Deadline.

86-годишният режисьор разкри, че в края на лятото или началото на есента на тази година ще започне работа по нов филм, чиито снимки ще се проведат в Париж.

Той признава също, че отношението му към работата се е променило заради това, което се случва с формата на гледане на филми.

"Когато започнах кариерата си, правехме филми и ги прожектирахме в киносалони в цялата страна. Зрителите идваха със стотици, за да ги видят на голям екран. Сега правите филм, който има само няколко седмици в боксофиса, а след това отива в стрийминг услугите. Зрителите обичат да седят у дома пред телевизорите си. На мен това не ми харесва", обобщава режисьорът.

В продължение на пет десетилетия, от 60-те до 2010 г., Алън прави средно по един филм годишно. Предишният му проект, Rifkin Festival, излезе на голям екран през 2020 г.

През 2021 г. HBO пусна документалната поредица "Алън срещу Фароу". В него са включени интервюта с роднини и приятели на режисьора. В основата на разказа са обвиненията срещу режисьора от страна на осиновената му дъщеря Дилън, родена през 1985 г. Тя твърди, че Алън я е насилвал през лятото на 1992 г.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Woody Allen (@woodyallenofficial)

Коментари