Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Уди Алън съди Amazon за 68 милиона долара
Уди Алън съди Amazon за 68 милиона долара
Уди Алън съди Amazon за 68 милиона долара Петък, 08.02.2019 г., 10:30 ч. Компанията прекратила договора си с него заради минали обвинения и не изпълнила ангажиментите си по разпространение на негов филм

Американският актьор и режисьор Уди Алън подаде иск срещу компанията Amazon за разтрогване на договор. Уди Алън обвинява американския интернет гигант, че е сложил край на съвместния им ангажимент въз основа на минали обвинения за посегателство срещу него.

Искът е внесен от адвокатската кантора "Куин Еманюъл" във федерален съд в Манхатън. В него Уди Алън твърди, че Amazon се опитал да сложи край на договора между двете страни през юни и е отказал да му изплати оттогава девет милиона долара за финансирането на филма му "Един дъждовен ден в Ню Йорк".

В иска Уди Алън обвинява Amazon, че не е осигурил разпространението на филма въпреки ангажиментите по договора. Заради това той иска компенсация в размер на 68 милиона долара. Уди Алън твърди, че от Amazon му е обяснили, че са взели решението за договора заради повтарящи се обвинения срещу режисьора, заради неговите противоречиви изявления и заради отказа на редица известни актьори и актриси да работят с него или да бъдат асоциирани по какъвто и да е начин с него.

Уди Алън беше обвинен в сексуално посегателство през 1992 г. от осиновената си дъщеря Дилън Фароу, която по онова време е била на 7 години. След две разследвания, случаят беше прекратен. Но Дилън Фароу, подкрепяна от своята осиновителка и бивша съпруга на Уди Алън - Миа Фароу, и от брат си Ронан Фароу, редовно подновява обвиненията. Уди Алън винаги е отричал да има вина.

Миналия юни той дори каза, че е пламенен поддръжник на движението "Аз също" и припомни, че е бил обвинен в посегателство от само една жена в рамките на спор за попечителство над деца. По тези обвинения е имало разследване и обвинението се оказало фалшиво, припомни тогава Уди Алън.

Коментари