Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
УЕФА отложи с година Евро 2020
УЕФА отложи с година Евро 2020
Снимка: БГНЕС
УЕФА отложи с година Евро 2020 Вторник, 17.03.2020 г., 14:58 ч. Това ще бъде и първият случай в историята, в който европейско първенство се провежда в нечетна година

Европейската футболна федерация (УЕФА) отложи европейското първенство заради световната пандемия от коронавирус COVID-19. Решението беше взето след видеоконферентен разговор между ръководството и всички 55 асоциации, които членуват в УЕФА.

Шампионатът ще се проведе между 11 юни и 11 юли 2021 г. Това ще бъде и първият случай в историята, в който европейско първенство се провежда в нечетна година.

"Ройтерс" съобщава, че решението е било взето още през миналата седмица. Тогава от УЕФА са отменили хотелските резервации в Копенхаген, където също трябваше да се проведат мачове. Информацията е от хотели в датската столица, допълва агенцията.

Заинтересованите страни са стигнали до заключение, че първенството няма как да бъде проведено в оригиналните дати (12 юни до 12 юли 2020 г.) заради постоянно увеличаващия се брой на заразените с COVID-19 в Европа.

Евро 2020 трябваше да отбележи 60-ата годишнина от започването на континенталните шампионати. По този повод УЕФА организира безпрецедентно домакинство от 12 града в цяла Европа.

Четири от страните, които трябва да приемат мачове от Евро 2020 - Италия, Испания, Германия и Франция, са сред най-засегнатите в света от заразата. Само в Италия заразените са над 27 хиляди души, а смъртните случаи надхвърлиха 2000.

Отлагането на Евро 2020 се прави и в интерес на шампионатите в Европа и надеждата за успешен завършек на настоящият състезателен сезон. В момента почти по целия континент първенствата са спрени, като последната страна, взела подобни мерки е Русия.

Коментари