Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Украйна се завръща на „Евровизия“
Украйна се завръща на „Евровизия“
Снимка: eurovision.tv
Украйна се завръща на „Евровизия“ Понеделник, 24.02.2020 г., 17:31 ч. Страната планира да изпрати в Ротердам през май електрофолк групата Go_A

Украйна се завръща на „Евровизия“, след като миналата година пропусна песенния конкурс, предаде ДПА.

Страната планира да изпрати в Ротердам през май електрофолк групата Гоу_Ей (Go_A). През уикенда формацията победи в съревнованието да представлява Украйна с песента „Славей“. Квартетът от Киев, включващ вокалистката Катерина Павленко, спечели вота и на журито, и на публиката, в надпревара с петима изпълнители.

През 2019 г. Украйна отмени участието си на „Евровизия“ в Тел Авив, Израел, заради скандал около избраната да я представлява изпълнителка Марув, която често изнася концерти в Русия.

Украйна спечели конкурса през 2016 г. песента „1944“, вдъхновена от изселването по нареждане на Сталин на татарите от Крим. Украинското предложение в изпълнение на певицата Джамала беше критикувано от Русия.

Очаква се на тазгодишния конкурс „Евровизия“ в Ротердам да се представят 41 страни. България ще бъде представена от Виктория Георгиева, а песента й ще бъде представена на 7 март.

Коментари