Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
В 10 общини кмет е избран на първи тур
В 10 общини кмет е избран на първи тур
В 10 общини кмет е избран на първи тур Понеделник, 28.10.2019 г., 09:10 ч. В София се сбъдна очакваният балотаж между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова

Централната избирателна комисия публикува на сайта си данни от първи обработени протоколи в общинските избирателни комисии. Според тях на първи тур печелят кандидатите на ГЕРБ в Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Габрово и Стара Загора, съответно Димитър Николов, Иван Портних, Даниел Панов, Калин Каменов, Таня Христова и Живко Тодоров.

В Кюстендил печели досегашният кмет Петър Паунов, издигнат от коалиция СДС-ГЕРБ-ВМРО-Обединени земеделци. Кандидатът на същата коалиция в Монтана Златко Живков също печели на първи тур.

В Кърджали с малко над 60% печели дългогодишният кмет на ДПС Хасан Азис.

В София се очертава очаквания балотаж между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова.

В Пловдив на балотаж отиват Здравко Димитров от ГЕРБ и Славчо Атанасов от местната коалиция НФСБ-ВМРО-БНД. Балотажи ще се проведат и в Ловеч, Благоевград и Сливен.

Арестуваният кмет на Несебър, който се кандидатира за пореден мандат като независим, Николай Димитров, спечели на първи тур. Негов опонент беше Атанас Терзиев издигнат от ГЕРБ и партия „Море“.

Без сериозни инциденти и при сравнително висока избирателна активност преминаха местните избори в страната. Около 250 сигнала за нарушения са постъпили в Централната избирателна комисия в рамките на вчерашния ден, по-голямата част от тях - несъществени.

Множество сгрешени протоколи в София забавят предаването на изборните книжа в "Арена Армеец". Въпреки това, повече от една трета от документите вече са приети от Общинската избирателна комисия.

Въпреки добрата организация чакането и напрежението цяла нощ дадоха отражение. Председателят на ОИК-София Полина Витанова заяви, че на трима души им е прилошало. Мъж, който е епилептик и има диабет, жена, която има проблем с кръвното и на един полицай - заради ниско кръвно.

Двамата членове на комисиите са откарани в Окръжна болница. Лекарските екипи са реагирали на място. Полицаят е отказал да бъде откаран в болница и вече е добре.

Коментари