Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
В Гърция също затягат мерките срещу COVID-19
В Гърция също затягат мерките срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС
В Гърция също затягат мерките срещу COVID-19 Понеделник, 16.03.2020 г., 15:23 ч. Всички пристигащи в страната ще бъдат поставяни под 14-дневна карантина

Гърция обяви днес, че всички пристигащи в страната ще бъдат поставяни под 14-дневна карантина, а от сряда се затварят магазините за търговия на дребно.

Изключение се допуска за магазините за хранителни стоки, аптеките и доставката на храни, съобщи зам.-говорителят на правителството Аристотелия Пелони.

До края на март престават да важат и ограниченията за движението на автомобили в централната част на Атина, според които на четни дати могат да се движат автомобилите с четни номера, а в нечетни - обратно.

Пелони отбеляза регистрираното увеличение на случаите на новия коронавирус в Гърция и заяви, че се очаква още по-голямо увеличение в близко бъдеще. Тя опроверга информациите за очаквана пълна забрана на движението и заяви, че подобни твърдения засилват объркването и не отговарят на действителността.

Ще продължат да работят също така банките и бензиностанциите в Гърция.

Официално регистрираните случаи на новия коронавирус в Гърция достигнаха 331. Днес под карантина бяха поставени две села в северната част на страната, в които почти цялото население се е заразило със SARS-CoV-2 или просто COVID-19, и има леки симптоми на заболяването.

Коментари