Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
В Мюнхен започна 185-ият Октоберфест
В Мюнхен започна 185-ият Октоберфест
В Мюнхен започна 185-ият Октоберфест Неделя, 23.09.2018 г., 09:02 ч. Пет часа преди началото на фестивала стотици почитатели на бирата и на празнуването започнаха да се събират на мястото на феста, облечени в традиционни баварски кожени панталони или сукмани.

В Мюнхен започна 185-ото издание на прочутия бирен фестивал Октоберфест.

Фестът продължава до 7 октомври. Той протича при засилени мерки за сигурност. Нови заграждения, допълнителни видеокамери, повече полицаи с камери, прикрепени към тялото им - това са само част от мерките за сигурност.

Около 600 полицаи ще се грижат за сигурността по време на феста, посетен миналата година от 6,2 милиона души. Полицията за първи път ще изпита и така наречените "Супер разпознаващи агенти". Това са полицаи, които се вглеждат внимателно в подозрителни лица и ги държат под око по време на фестивала. Тези агенти ще проверяват и кадрите от 47 камери.

Пет часа преди началото на фестивала стотици почитатели на бирата и на празнуването започнаха да се събират на мястото на феста, облечени в традиционни баварски кожени панталони или сукмани. В очакване на началото на феста те си носеха собствена бира.

На Октоберфест бирата се сервира в еднолитрови халби, като цената на една е 11,50 евро. Освен на бирата и на вкусната храна посетителите на феста, могат да се насладят и на най-различни изживявания. Тази година на Октоберфеста има нови атракции като например атракция, наречена Махалото на хаоса, която оставя у хората физическо усещане, подобно на усещането по време на полет в космоса, или атракция, наречена Хищник, при която посетителите се озовават с висящи с главата надолу.

Коментари