Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
В очакване на номинациите за "Оскар"
В очакване на номинациите за
В очакване на номинациите за "Оскар" Вторник, 22.01.2019 г., 08:35 ч. "Роди се звезда", "Рома" и "Зелената книга" имат най-големи шансове според кинокритиците

Днес в 15:20ч. българско време на церемония в Лос Анджелис Американската академия за театрално и филмово изкуство ще обяви номинациите за "Оскар".

Претендентите ще бъдат обявени от американската актриса Трейси Елис Рос, която изигра главната роля в комедийния сериал “Girlfriends” (2000-2008), и американския актьор от пакистански произход Кумайл Нанджиани, участвал в комедийния сериал "Силиконовата долина" (2014).

Наградите "Оскар" се присъждат в 24 категории, включително "Най-добър филм", "Най-добър режисьор", актьорски номинации за главни и поддържащи роли, "Най-добър чуждоезичен филм", "Най-добър анимационен филм" и др.

Римейкът на "Роди се звезда" на Брадли Купър, драмата на мексиканския режисьор Алфонсо Куарон "Рома" и лентата на Питър Фарели "Зелената книга" са с най-големи шансове за "Оскар" в категорията "Най-добър филм", според прогнозите на критиците. Шансовете за спечелване на трите филма на най-престижната награда на Американската академия за театрално и филмово изкуство са оценени като 7:1.

След официалното обявяване на номинираните (от 5 до 10 в категорията "Най-добър филм" и по 5 в останалите категории) ще се проведе и вторият етап на гласуване, по време на който членовете на Американската филмова академия ще определят победителите. Те ще имат време за това до 19-и февруари.

91-та церемония по връчването на наградите на Академията ще се проведе на 24-и февруари.

Коментари