Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
В Самоа първи посрещнаха новата година
В Самоа първи посрещнаха новата година
Снимка: БГНЕС
В Самоа първи посрещнаха новата година Вторник, 31.12.2019 г., 15:08 ч. Новогодишните тържества продължават 26 часа по цялата планета

До настъпването на новата година у нас остават по-малко от 9 часа, но на някои места по света тя вече е факт. Първи я посрещнаха жителите на тихоокеанскатата островна държава Самоа. 

Жителите на Самоа имат уникалния шанс да посрещнат два пъти Нова година - трябва само да прелетят 163 километра до американска Самоа, която посреща последна 2020-та.

В новото десетилетие вече влязоха и жителите на Нова Зеландия с традиционно светлинно шоу в столицата Оукланд.

Сидни, макар и да се задушава от смога заради горските пожари, и тази година представи на света уникално светлинно шоу. Заради многото часови зони в Австралия ще празнуват 2020-та до 16:30 часа.

7562833.jpg

7562830.jpg

7562827.jpg

Малки части от Русия посрещат новото десетилетие заедно със жителите и гостите на Сидни. А в столицата Москва използват изкуствен сняг за тържествата тази вечер заради необичайно високите температури.

Заради многото часови пояси жителите на Русия ще имат повод да гръмнат шампанското цели 10 пъти, но рекордьори са обитателите на Международната космическа станция. 5-членният екипаж - двама руснаци и американци и един италианец, ще имат повод да вдигат наздравици цели 15 пъти, но със сигурност няма да е със шампанско, тъй като на борда няма алкохол и консумацията му е забранена.

Спиращи дъха фойерверки ще има в Лондон, Париж и Ню Йорк. Британците посрещат за последен път Нова година като членове на Европейския съюз, 12 хил. фойерверки ще озарят небето веднага щом Биг Бен отброи първата секунда на 2020-та.

В Париж са разположени 100 хил. полицаи, които да следят за реда, а в Ню Йорк по традиция на Таймс Скуеър ще бъде спусната новогодишната топка. За първи път дронове ще следят за сигурността.

38 часови зони се използват от различните държави по света, а новогодишните тържества продължават 26 часа по цялата планета.

7562865.jpg

Южна Корея

Коментари