Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
В САЩ въвеждат лицевото разпознаване по летищата
В САЩ въвеждат лицевото разпознаване по летищата
В САЩ въвеждат лицевото разпознаване по летищата Събота, 17.08.2019 г., 07:01 ч. Това е отделно от сканирането на ириса и пръстовия отпечатък, което се прилага на повече от 60 летища, стадиони и други места в цялата страна.

Американската митническа и гранична защита работи с авиокомпаниите за внедряване на биометрични скенери за лице на вътрешните летища, за да подобри сигурността. Всъщност те вече са инсталирани на определени летища в цялата страна.

Правителството използва технологията за разпознаване на лица на летището., като допълнителна мярка за сигурност. Правителствените агенции (съвместно с авиокомпаниите) се стремят да подобрят ефективността на проверките, когато става въпрос за начина, по който пътниците влизат и излизат от САЩ.

Това е отделно от сканирането на ириса и пръстовия отпечатък, което се прилага на повече от 60 летища, стадиони и други места в цялата страна.

Ето как работи процесът на сканиране на лицето на летищата: Камерите правят снимка и след това Службата за проверка на пътниците на митническият и граничен контрол я сравнява с Вашата снимка, с която Министерството на вътрешната сигурност вече разполага. Това могат да бъдат изображения от източници като Вашия паспорт или други документи за пътуване.

Този процес в идеалния случай ще замени ръчната проверка на паспорти в цялата страна.

Коментари