Вижте кои храни не трябва да комбинирате

Всеки знае, че не всички храни са съвместими помежду си.

24 октомври 2020
social
Снимка от unsplash.com

Всеки знае, че не всички храни са съвместими помежду си. Доказано е, че някои продукти нарушават функционирането на стомашно-чревния тракт, причиняват тежест в стомаха, гастрит, образуват токсични съединения и водят до наднормено тегло, ако се комбинират често.

Краставици и домати

Смесени в една салата на практика я лишават от витамин С. Освен това доматът е кисел продукт, а краставицата е алкална. Това означава, че докато стомахът отделя киселина за преработка на краставиците, доматите вече започват процеса на ферментация и следователно получаваме подуване на корема, въпреки приятния вкус.

Месо и картофи

Лекарите не препоръчват да се ядат тези храни заедно, тъй като алкалите неутрализират киселината, която нарушава храносмилателния процес и води до отлагане на токсини поради лошо усвояваната храна.

Риба и яйца

И двата компонента са протеинови храни, които трябва да се консумират разделно или, в краен случай, да се ядат със зеленчуци, съветват диетолози. Честото нарушаване на това правило може да доведе до гастрит, хроничен запек, стомашни язви или даже панкреатит.

Вино и десерти

Под въздействието на алкохола инсулинът започва да се произвежда по-активно в организма и ако в допълнение към това добавите и сладкиши, тогава обикновените захари ще започнат да се превръщат в мастни натрупвания. Можете да сервирате сирене или зеленчуци с виното - тогава здравето ви ще бъде в безопасност.

Новини